Clarion 9.1 problem

This Forum is for the use of Clarion For Windows - Software Developers requiring help and assistance for Tracker Software's PDF-Tools SDK of Library DLL functions(only) - Please use the PDF-XChange Drivers API SDK Forum for assistance with all PDF Print Driver related topics.

Moderators: Tracker Support, TrackerSupp-Daniel, Chris - Tracker Supp, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Tracker - Clarion Support, John - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan, Ivan - Tracker Software, Support Staff, moderators

Post Reply
FransOttenhof
User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 15, 2015 3:30 pm

Clarion 9.1 problem

Post by FransOttenhof » Mon Mar 23, 2015 3:53 pm

Hi all,

I have a strange problem with PDF Tools and Clarion 9.1.
The compiled program loses focus at the embed point 'PDF Tools before generate'.
The program then shifts in the background and another running (windows-)program like Explorer is in front of the compiled Clarion program.
It can be shifted back through Alt-Tab, but this is unwanted behavior.
I've tested with message boxes at which point the program loses focus, and exactly after the embed point 'PDF Tools before generate' another program is placed in front of the Clarion program.

This behavior did not occur with Clarion 6.3.

What can I do to avoid this?

Best regards,
Frans

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Clarion 9.1 problem

Post by Tracker - Clarion Support » Mon Mar 23, 2015 5:49 pm

Hi Frans!

I haven't seen this one here, and no one else has reported it.

Would you please email a copy of the generated CLW file that is showing the problem to me, at the email address under the envelope icon to the right?
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

FransOttenhof
User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 15, 2015 3:30 pm

Re: Clarion 9.1 problem

Post by FransOttenhof » Mon Mar 23, 2015 8:35 pm

Hi Craig,

Thnx for the quick reply.
I'm sorry, feeling a bit stupid right now, but I don't see a link for your mail here...

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Clarion 9.1 problem

Post by Tracker - Clarion Support » Mon Mar 23, 2015 9:01 pm

To the right of my message, under where it says "Tracker - Clarion Support" in red, the icon that looks like an envelope. :arrow:
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

FransOttenhof
User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 15, 2015 3:30 pm

Re: Clarion 9.1 problem

Post by FransOttenhof » Mon Mar 23, 2015 9:33 pm

Help!
I don't see it...
See screenshot. :-)
Attachments
mail-button.bmp.zip
(23.51 KiB) Downloaded 88 times

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Clarion 9.1 problem

Post by Tracker - Clarion Support » Mon Mar 23, 2015 10:19 pm

See attached!
Attachments
MailButton.zip
See where Mail Button is...
(15.39 KiB) Downloaded 89 times
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

FransOttenhof
User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 15, 2015 3:30 pm

Re: Clarion 9.1 problem

Post by FransOttenhof » Mon Mar 23, 2015 10:45 pm

Hi Craig,

This is getting strange.
I'm getting to different versions of the site.
When I looked first, I got the view like in where!.zip.
But I was thrown out of the forum, I guess because I didn't do anything for too long.
When I re-entered the forum after logging in, I get the same view as in my previous screenshot.

But, in stead of reviewing the forum site :-), I have enclosed the clw file in an attachment.

I am very curious what you'll find...

Best regards,
Frans
Attachments
Mtrans030.clw.zip
(5.15 KiB) Downloaded 84 times
where!.png.zip
(39.46 KiB) Downloaded 90 times

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Clarion 9.1 problem

Post by Tracker - Clarion Support » Mon Mar 23, 2015 11:05 pm

Hi Frans!

I apologize! I didn't know you wouldn't be able to see my email icon.

I think I have spotted your problem. Please try this change:

In the Pdf-Tools 4.1 Extension Template, Previewer tab, please change Show Generate PDF Progress to Yes - Always and see if that cures your problem.
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

Post Reply

Return to “PDF-Tools SDK (DLL Libraries Only) - Clarion For Windows Developers Only Please”