Disable Floating of Command Bars

PDF-XChange Viewer SDK
Simple DLL and ActiveX

Moderators: Tracker Support, TrackerSupp-Daniel, Chris - Tracker Supp, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Tracker Supp-Stefan

Post Reply
Tony York
User
Posts: 43
Joined: Thu Apr 17, 2008 6:33 am

Disable Floating of Command Bars

Post by Tony York » Wed Nov 14, 2012 12:25 pm

Hi Craig,

Interesting topic on LockAllCmdBars as I was looking at that for functionality to stop the floating/docking of the command bars.

I want to have a set sized and positioned bar and I do not want to allow the user to float it, or else if they may use the little red X as it removes the command bar, and I cannot get it back, except by replacing the settings file for that command bar.

Many Thanks

Tony

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tracker - Clarion Support » Wed Nov 14, 2012 10:16 pm

Hi Tony!

I'm passing this one up the ladder to the ActiveX developers.
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tracker - Clarion Support » Wed Nov 14, 2012 10:34 pm

Hi Tony!

According to the developers, setting LockAllCmdBars = TRUE should prevent floating the command bars. They will put additional; checks in so that LockAllCmdBars = TRUE will also prevent moving or deleteing a fkloating command bar.

Should be in the next bug patch.
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

Tony York
User
Posts: 43
Joined: Thu Apr 17, 2008 6:33 am

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tony York » Wed Nov 14, 2012 10:45 pm

Cool! - Except I don't want to slow the release of the v3 (LOL)

Tony

John - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 8202
Joined: Tue Jun 29, 2004 10:34 am
Location: Vancouver Island - Canada
Contact:

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by John - Tracker Supp » Fri Nov 16, 2012 8:47 pm

;)
If posting files to this forum - you must archive the files to a ZIP, RAR or 7z file or they will not be uploaded - thank you.

Best regards
Tracker Support
http://www.tracker-software.com

Tony York
User
Posts: 43
Joined: Thu Apr 17, 2008 6:33 am

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tony York » Fri Nov 30, 2012 4:36 am

Hi Craig,

Just a follow up on the LockAllCmdBars = TRUE command. This does not disable the 'Reset This Toolbar' command that appears on the end config button.

I cannot seem to find a command template for this. Is there one?

Thanks

Tony

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tracker - Clarion Support » Fri Nov 30, 2012 11:58 am

Hi Tony!

No there is no template for that.
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

Tony York
User
Posts: 43
Joined: Thu Apr 17, 2008 6:33 am

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tony York » Fri Nov 30, 2012 12:28 pm

Thanks Craig,

Do you think you could ask the developers to add a method/property for this. It has nasty consequences, when I create a nice toolbar and someone clicks on this item, and changes the toolbar completely.

I can return it to normal, by reloading the settings file I have created, but it would be better not to have to explain that they need to exit the procedure and re enter it to see the correct toolbar items.

Is there a way to trap if someone clicks on this item, so that I can stop it, or at least reload the settings file straight afterwards?

Thanks

Tony

Tracker - Clarion Support
Site Admin
Posts: 1412
Joined: Wed Jun 30, 2004 4:45 pm
Location: Maryland, USA
Contact:

Re: Disable Floating of Command Bars

Post by Tracker - Clarion Support » Fri Nov 30, 2012 1:38 pm

Hi Tony!

First, event handling doesn't work as well as it could in Viewer 2.x. Many events such as changing toolbars just aren't captured.

We won't see any major changes to Viewer 2.x. We'll just have to wait for 3.0. I have no ETA on that.
Craig Ransom
Tracker Software - Clarion Support
http://www.tracker-software.com

Post Reply