Customize Quick Access Toolbar

Forum for the PDF-XChange Editor - Free and Licensed Versions

Moderators: TrackerSupp-Daniel, Tracker Support, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Paul - Tracker Supp, Chris - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan, Ivan - Tracker Software

Post Reply
akedm
User
Posts: 2
Joined: Sat Feb 29, 2020 8:00 pm

Customize Quick Access Toolbar

Post by akedm » Sat Feb 29, 2020 8:13 pm

Hi,

I want to add Save-As to the very top bar (by default)

To this bar:
Capture.png
Capture.png (5.86 KiB) Viewed 355 times
My click-drag methods dont work.
My cannot find a way in the menus.
I actually havent seen any documentation on this, so I dont know if it's possible.

I use PDF-ZChange Editor v8.0 build 336.0
Havent bought it - and this would be a deciding factor.

Thank you.

Eric

User avatar
Will - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 6905
Joined: Mon Oct 15, 2012 9:21 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: Customize Quick Access Toolbar

Post by Will - Tracker Supp » Sat Feb 29, 2020 10:36 pm

Hi Eric,

Thanks for the post - You should be able to click and drag in the standard way:
image.png
image.png (8.59 KiB) Viewed 350 times
Please see this KB article here:
https://www.tracker-software.com/knowle ... the-Editor

Thanks,
If posting files to this forum, you must archive the files to a ZIP, RAR or 7z file or they will not be uploaded.
Thank you.

Best regards

Will Travaglini
Tracker Support (Europe)
Tracker Software Products Ltd.
http://www.tracker-software.com

akedm
User
Posts: 2
Joined: Sat Feb 29, 2020 8:00 pm

Re: Customize Quick Access Toolbar

Post by akedm » Sun Mar 01, 2020 9:01 pm

Ok - I see. So your Commands tab in the Customize Toolbars menu is your version of an Office customize ribbon thing. And your method is to click on a command inside the list and drag that to your desired location (or from the Ribbon if the command is already a button on the ribbon).

But either way being in the Commands tab activates customization.

Cool.

User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 14021
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Customize Quick Access Toolbar

Post by Tracker Supp-Stefan » Mon Mar 02, 2020 12:00 pm

Hi, akedm

Yes - you need to open the "Customize Toolbars" to unlock the menus, and be able to add new commands to existing toolbars and menus.

Kind regards,
Stefan

Post Reply