Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Forum for the PDF-XChange Editor - Free and Licensed Versions

Moderators: TrackerSupp-Daniel, Tracker Support, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Paul - Tracker Supp, Chris - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan, Ivan - Tracker Software

Post Reply
MrZebulon
User
Posts: 10
Joined: Thu Mar 12, 2009 9:06 am

Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by MrZebulon » Thu Nov 14, 2019 12:54 pm

Hello.
To verify the issue I renamed 3 text fields:
Seite3_Vorname 1
Seite3_Vorname 9
Seite3_Vorname_10
The names are displayed ok.
But all the others:
Seite3_Vorname. 2, Seite 3 Rechnungsdatum. 1 and so on......
are not displayed.
It's not my own form and to change all names is not possible.
The "." issue still exists in the form data export function. (See my last posting, Wed Oct 16)

Kind regards
Roland
PDF_Editor_Issue_Textfileds.png

User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 3442
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by TrackerSupp-Daniel » Thu Nov 14, 2019 9:29 pm

Hello MrZebulon,

This is working as expected, Fields work in a tree structure, and programmatically each step is separated by a period. With that said, we do have an option to "show full field names":
image.png
image.png (21.45 KiB) Viewed 337 times
simply enable this option, and the fields pane will show the full name of these fields. Another option that will give similar output is to "order by pages" instead of alphabetically. This will have a similar effect, and also show the fields on a page by page basis instead of a global alphabetical list.

Kind regards,
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Support: <Support@tracker-software.com>
Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623

User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 3442
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by TrackerSupp-Daniel » Thu Nov 14, 2019 9:36 pm

As for the other issue you mentioned, details in your previous post. Ticket 4950 has been resolved for build 334, and I have just tested to confirm that it is working correctly here. Do you have an instance where exporting still results in a file that cannot be imported properly?
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Support: <Support@tracker-software.com>
Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623

MrZebulon
User
Posts: 10
Joined: Thu Mar 12, 2009 9:06 am

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by MrZebulon » Fri Nov 15, 2019 11:53 am

Hi Daniel.
Many thanks for your answer.

>>"show full field names":
This did the trick, I didn't see.

But I still have the issue with exporting forms data - Ticket 4950
PDF_Editor_Issue_Textfileds1.png
Do you need my PDF-file?

Kind regards
Roland

User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 14037
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by Tracker Supp-Stefan » Fri Nov 15, 2019 2:53 pm

Hello Roland,

I've just tested with build 334 - and the attached sample PDF - and it all appears to be working correctly for me.
I even added Text1.1 and Text1.2 fields - with different values, and they appear to be expored correctly to the .xfdf file:

Code: Select all

><field name="Text1"
><field name="1"
><value
>123a</value
></field
><field name="2"
><value
>123b</value
></field
></field
Regards,
Stefan
Attachments
New Document.zip
(3.77 KiB) Downloaded 12 times

MrZebulon
User
Posts: 10
Joined: Thu Mar 12, 2009 9:06 am

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by MrZebulon » Fri Nov 15, 2019 5:25 pm

Hi Stefan.

What I noticed is using dots within a field name is not a good idea.
Example:
Field name: "Text1.1" with value "123"
Exported -> results in
><field name="Text1"
><field name="1"
><value
>123a</value

So the dot splits the field name in two pieces. Acrobat Pro DC shows the same result. What makes sense to me.
It seems that I have to live with this or change all the field names containing a dot. ;-)
Many thanks for your great support.
Have a nice weekend.

Kind regards
Roland

User avatar
Paul - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 4999
Joined: Wed Mar 25, 2009 10:37 pm
Location: Chemainus, Canada
Contact:

Re: Form-text filednames are not displayed - if "." in the name

Post by Paul - Tracker Supp » Fri Nov 15, 2019 6:19 pm

Hi MrZebulon,

This is a quote from our Lead Developer on the matter of using a . in field names:
Dot cannot be used in field names as the back slash cannot be used in file names, it plays the same role - to separate a field name from its parent's name, forming full field name.

Text1.1 and Text1.2 represent two terminal fields "1" and "2" which have the common parent "Text"
so yes, better to avoid those!
_________________
If posting files to this forum - you must archive the files to a ZIP, RAR or 7z file or they will not be uploaded - thank you.

Best regards

Paul O'Rorke
Tracker Support North America
http://www.tracker-software.com

Post Reply