"connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Forum for the PDF-XChange Editor - Free and Licensed Versions

Moderators: TrackerSupp-Daniel, Tracker Support, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Paul - Tracker Supp, Chris - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan, Ivan - Tracker Software

Post Reply
gate1975mlm
User
Posts: 207
Joined: Mon Dec 12, 2011 3:33 am

"connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Post by gate1975mlm » Sat Nov 04, 2017 4:56 pm

Hello,

I have been noticing lately at random times when I open some pdf files that are on a network computer in my home I get the message "connecting to site" which can last up to 1 minute or so before it loads the pdf file. Also when this happens I can not even minimize PDF-XChange Editor as I just get a beeping sound.

When this happens I also tested other pdf viewers Microsoft Edge and Foxit and neither of them have this issue and oepn the pdf just about instantly.

Again this is a very random issue and does not always happen with the same pdf file.

Any idea how how to fix this?

Thanks
Attachments
-2147483603.jpg

User avatar
Will - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 6905
Joined: Mon Oct 15, 2012 9:21 pm
Location: London, UK
Contact:

Re: "connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Post by Will - Tracker Supp » Sat Nov 04, 2017 8:42 pm

Hi gate1975mlm,

Thanks for the post - Please try disabling the SharePoint plugin under Edit --> Preferences --> Plugins and see if that helps.

Thanks,
If posting files to this forum, you must archive the files to a ZIP, RAR or 7z file or they will not be uploaded.
Thank you.

Best regards

Will Travaglini
Tracker Support (Europe)
Tracker Software Products Ltd.
http://www.tracker-software.com

gate1975mlm
User
Posts: 207
Joined: Mon Dec 12, 2011 3:33 am

Re: "connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Post by gate1975mlm » Sun Nov 05, 2017 10:26 pm

Will - Tracker Supp wrote:Hi gate1975mlm,

Thanks for the post - Please try disabling the SharePoint plugin under Edit --> Preferences --> Plugins and see if that helps.

Thanks,
Thank you I will give that a try :)

gate1975mlm
User
Posts: 207
Joined: Mon Dec 12, 2011 3:33 am

Re: "connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Post by gate1975mlm » Sun Nov 05, 2017 10:50 pm

Nope that did not work as I just tried opening up a pdf on a network computer and it took over 1 minute to open.

The same pdf opens instantly with foxit and Microsoft Edge.

Update!

Ok after I disabled SharePoint plugin I never closed PDF-Xchange Editor so maybe that is why I got the "connecting to site" message again. So after I closed PDF-Xchange Editor this time the same pdf opens right away.

I will report back if I see it happen again.

User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 13931
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: "connecting to site" message when opening pdf files on network drives!

Post by Tracker Supp-Stefan » Mon Nov 06, 2017 4:21 pm

Hello gate1975mlm,

Yes - you need to restart the Editor for the plug-ins to be disabled properly!
Glad this is working now, and let us know if it happens again!

Cheers,
Stefan

Post Reply