Scale ratio

A picture is worth a thousand words. We have created some pdfs tutorials showing common tasks.

Moderators: TrackerSupp-Daniel, Tracker Support, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Chris - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan

Post Reply
kevin198823
User
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2018 2:11 pm

Scale ratio

Post by kevin198823 » Fri Apr 06, 2018 2:14 pm

How do I set the scale ratio for a construction drawing?
Thanks

User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 13105
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Scale ratio

Post by Tracker Supp-Stefan » Fri Apr 06, 2018 2:42 pm

Hello kevin198823,

PDF files as a whole can not have a "scale ratio" - but I presume you have to make some measurements on that file - and need to e.g. callibrate the measurement tool?
https://www.tracker-software.com/knowle ... the-Editor

And I presume these will also be useful:
https://www.tracker-software.com/knowle ... -tools-use
https://www.tracker-software.com/knowle ... ement-tool

Regards,
Stefan

kevin198823
User
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2018 2:11 pm

Re: Scale ratio

Post by kevin198823 » Wed Apr 11, 2018 11:22 am

Tracker Supp-Stefan wrote:Hello kevin198823,

PDF files as a whole can not have a "scale ratio" - but I presume you have to make some measurements on that file - and need to e.g. callibrate the measurement tool?
https://www.tracker-software.com/knowle ... the-Editor

And I presume these will also be useful:
https://www.tracker-software.com/knowle ... -tools-use
https://www.tracker-software.com/knowle ... ement-tool

Regards,
Stefan
How do I use the calibration tool? When I press ctrl, shift & C it opens up the box for OCR Pages.

Thanks
Kevin

User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 13105
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Scale ratio

Post by Tracker Supp-Stefan » Wed Apr 11, 2018 11:27 am

Hi Kevin,

Have you assigned any custom shortcuts?
If so - then maybe you assigned that key combination to the OCR tool as well?
Then please go to the Toolbars Customisation window - and check what shortcut you have for the "Calibrate Measurement" tool.

Regards,
Stefan

Post Reply