Page 1 of 1

Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Feb 13, 2018 7:18 pm
by Willy Van Nuffel
Currently we created a duplicate of our "PDF-XChange Standard" printer with different settings.

Via "Printing Preferences" > Save,
- we unchecked "Show 'Save As' Dialog"
- we unchecked "Run Application After Printing"
- at File Name, we introduced "%[DocName]_%[Date]"
- at When File Exists, we selected "Merge with existing (Append to)"

Now, from within Word 2010, we print a document with the name "Test.docx" and it results in a pdf with the name "Microsoft Word - test.pdf"

Questions:
1) How to remove "Microsoft Word - " from the name ?
2) Why is the %[Date] not being add to the name ?

Can you please get this working correctly ?

Best regards and thanks for having a look at this.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Feb 13, 2018 11:45 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hello willy, are you running with the V7.0.324.2 update of the standard printer driver? in my tests here it seems to work fine.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 4:51 am
by Ovg
Hello Daniel!
For me it doesn't work too. I'm surely with 324.2

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 9:47 am
by Tracker Supp-Stefan
Hi all,

We are aware of this - and have a ticket in the internal system:
#4046: Standard 322.7: All macro parameters after %[DocName] or %[AppName] are ignored.
So we will try to have that resolved as soon as possible!

Regards,
Stefean

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 6:16 pm
by Willy Van Nuffel
Thanks for the information.

Please also take note of the fact that for the %[Docname] we would like to ONLY have the Filename, excl. "Microsoft Word - ".

We have PDF-XChange Standard Version 7.0 - build 324.2 and also Version 6.0 - build 322.7

This version is no longer using the "titrules.js" (located in the printers' installation folder) ?

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 6:30 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hi again guys,

I'm still having trouble trying to reproduce this.
I see how it can appear that the date is ignored, but in my test the document comes out like so "guides.pdf2_14_2018.pdf"
It has the document name, and the date. Sure the document name should not contain.pdf midway through, this is being printed directly from a brand new document in MS word using the exact same settings as you've initially posted willy, with one exception, instead of using "%[DocName]_%[Date]" I am using "%[DocName]%[Date]"
Image


Edit: testing even with the Underscore, it still outputs correctly, please try using the attached settings and see if it works for you.
test printer.7z
(315 Bytes) Downloaded 77 times

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 7:06 pm
by Willy Van Nuffel
What am I supposed to do with the final content of your attached file ?

{"Name":"Default Settings(2)","Comment":"Default settings of the driver"}

Best regards.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 8:10 pm
by TrackerSupp-Daniel
open the printer settings, go into manage and click import, then select the file.
Image

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 9:19 pm
by Willy Van Nuffel
Sorry for your effort Daniel, but it does not change anything.

The document with the name "test.docx" printed from within "Word 2010" to PDF-XChange Standard printer (V7.0 - build 342.2) with the Filename set to "%[DocName]", still results in a PDF with the name "Microsoft Word - test.pdf".

Maybe this is typical for "Word 2010". Tomorrow I will have an other test - at Work - with "Word 2016".

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Feb 14, 2018 10:26 pm
by TrackerSupp-Daniel
Alright, keep us posted!

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Feb 15, 2018 11:27 am
by Willy Van Nuffel
Additional information:

A document with the name "test.docx" printed from within "Word 2016" to PDF-XChange Standard printer (V6.0 - build 322.7) with the Filename set to "%[DocName]_%[Date:dd-MM-yyy]", results in a PDF with the name "test.pdf".

So, here, the name is correct, but the date is (also) missing.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Feb 15, 2018 2:09 pm
by Tracker Supp-Stefan
Hi Willy,

Thanks for your test. Yes - everything after [DocName] seems to be ignored unfortunately.
We are working on the ticket to get it sorted asap!

Regards,
Stefan

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Mar 08, 2018 12:07 pm
by Willy Van Nuffel
Hello Tracker Software Support,

Do you have any news about this item ?

Some idea about the date of the next release ?

Thanks in advance for your answer.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Mar 08, 2018 12:13 pm
by Tracker Supp-Stefan
Hi All,

The ticket is still being worked on, but as a workaround please try to add ".pdf" to the end of the naming template and see if that helps!

Regards,
Stefan

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Mar 08, 2018 6:15 pm
by Ovg
Hi Stefan!
Your suggestion works, but resulting name is eg Document.pdf_08-Mar-2018.pdf.
For me as workaround is acceptable.
Thank you!

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Thu Mar 08, 2018 8:19 pm
by TrackerSupp-Daniel
Glad to hear it works for you OVG,
Willy, sadly we do not have a set date for release for the next build.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 04, 2018 7:09 pm
by Willy Van Nuffel
Hello,

I have been asked again about the expected date for a new release and hopefully a solution for the macro problem with PDF-XChange Standard printer.

Can you just tell us if it will be before or after mid-April 2018 ?

Thanks in advance for an answer.

Best regards.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 04, 2018 11:31 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hi willy,
Yes we do have a release date for 325!
We are aiming for April 10th, give or take a day or two for version control.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 18, 2018 5:12 pm
by Willy Van Nuffel
We have been waiting for two months, hoping that the problem with the composition of the filename should be solved.

Unfortunately, with the new release 7.0.325 (available since a few days), that problem is still there.

We are not going to wait for another two months ... (disappointed).

Probably we will do with the work-around proposed earlier in this topic.

:-(

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 18, 2018 7:41 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hi willy,

We are currently investigating some issues where bugs from old versions seem to have been carried over between builds, Could you please follow the instructions from Paul's Post here?
If you do not have multiple machines, (if memory serves you do?)
1. please export the keys,
2. Uninstall the software
3. delete the keys
4. restart the machine,
5. after reinstalling fresh, export the newly generated keys with a different name,
and then please send them all to us inside a Zip file with an identifier as the name.

viewtopic.php?f=62&t=30751&p=123352#p123352
Paul - Tracker Supp wrote:I am keen to determine exactly which sub key is the cause of this because we do keep the registry settings between upgrades so users do not lose their settings and serial key.

If you can, please export the entire following two keys along with all their sub keys etc:

Code: Select all

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Tracker Software
HKEY_CURRENT_USER\Software\Tracker Software
If you can then do the same of a machine where the issue was resolved by removing those keys and reinstalling. Please send them to support@tracker-software.com or upload them to https://useruploads.tracker-software.support/ - details on it's usage can be found here: https://www.tracker-software.com/knowle ... ile-server

regards

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 18, 2018 8:53 pm
by Willy Van Nuffel
I will not send you any ZIP-file because the problem just stays there, after:
1) a complete removal of all Tracker Software folders via Windows Explorer,
2) a complete removal of all Tracker Software registry keys below HKCU and HKLM via the Windows Registry Editor,
3) a fresh install of "PDF-XChange Standard" version 7.0 build 325.

Best regards.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Wed Apr 18, 2018 11:24 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hi willy,
After much testing, It appears to be an issue with the way the Date macro prints out.
Here are two workaround I've come up with for the time being. (there may be more though)

1. Unchecking "Show Save As dialog" inside the printer allows the macro to complete successfully.
2. Simply not including the Date Macro in the file name.

I know these are not the fixes you are looking for, but in the meantime it should help you.
Rest assured it is coming, the Devs are on it right now :)

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Sun Jun 10, 2018 8:03 pm
by hmw
TrackerSupp-Daniel wrote:Hi willy,
After much testing, It appears to be an issue with the way the Date macro prints out.
Here are two workaround I've come up with for the time being. (there may be more though)

1. Unchecking "Show Save As dialog" inside the printer allows the macro to complete successfully.
2. Simply not including the Date Macro in the file name.

I know these are not the fixes you are looking for, but in the meantime it should help you.
Rest assured it is coming, the Devs are on it right now :)
Willy Van Nuffel is not the only one with this problem. I started the thread "XChange Lite 'Save Options' not working"
viewtopic.php?f=39&t=31068&p=125155#p125155 and Willy sent me to check this thread also.

I have PDF-XChange 4.0 Lite, which came with my purchased copy of Editor. I run this on Windows 7 Pro (64 bit) SP1. I make all my changes in Settings->Control Panel->Devices and Printers.

I tried all the suggestions noted here, as well as a few others. In my case, the ONLY problem is caused by the [Date] macro. I have attached a screen shot which shows my current settings. Unlike what you found, checking the 'Show Save As...' option not only worked, but was necessary. If I leave it unchecked, NO file is created! Whether the differences with what you found are due to differences between my 4.0 and the latest 7.+ version, only your teams knows that.

Also, [DocPath] does not seem to work correctly. You can see in the attached that I have listed my complete path, and it appears, from the example that the file name should start with C:, but only 'Documents' [actually 'My Documents' ] appears in the .pdf file name. The .pdf that is created IS placed in the correct Download directory.

So please put some emphasis on this issue.


Harry

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Mon Jun 11, 2018 7:21 am
by Will - Tracker Supp
Thanks for the extra info Harry - We'll take that all into consideration while investigating and fixing. However, it's worth noting that we obviously cannot fix this is Version 4 of the Lite printer and in order to access the fix, when it is available, you will need to upgrade to V7.

Thanks,

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Mon Jun 11, 2018 5:10 pm
by hmw
Will - Tracker Supp wrote:Thanks for the extra info Harry - We'll take that all into consideration while investigating and fixing. However, it's worth noting that we obviously cannot fix this is Version 4 of the Lite printer and in order to access the fix, when it is available, you will need to upgrade to V7.

Thanks,
I understand. I just posted this because my results are different from what Support had mentioned, and thought it might help, since it appears that it is taking Tracker a long time to determine the root cause of the problem(s).


Harry

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Mon Jun 18, 2018 12:05 pm
by Will - Tracker Supp
Much appreciated :)

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Fri Jul 27, 2018 4:49 pm
by Willy Van Nuffel
It seems like this problem is not a priority at all for Tracker Software ...

The [Date] macros still do not work with the newest PDF-XChange Standard v7.0 build 326.1 release.

Can somebody confirm this please ?

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Fri Jul 27, 2018 5:08 pm
by Ovg
I can confirm - doesn't work .... :( :( :(

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Fri Jul 27, 2018 5:14 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hello Willy,
After testing and finding that this is still not working in the current build, I have reopened ticket #3243 in an effort to have this resolved more quickly. Thank you for reporting this willy

I do apologize for the wait on this, please do understand that the issue is not this being a low priority function, but that we have to spread our development time effectively. Focusing primarily on bugs that cause crashes, and the like, moving then to misbehaving functions and cosmetic fixes. Meanwhile we of course need to continue rolling out new features that have been requested to stay competitive.

You patience is greatly appreciated.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Fri Jul 27, 2018 8:30 pm
by Willy Van Nuffel
Thanks to Ovg for testing and confirming and also thanks to Daniel for an answer from Tracker Software Support.

I have looked for ticket #3243, but that was rather a problem in PDF-XChange Editor:
#3243: Editor 315: Incorrect file names when using %[Date] with specific date display settings in Windows.
viewtopic.php?f=62&t=24256&p=94723

The ticket that was made for the problem here, with PDF-XChange Standard printer, was :
#4046: Standard 322.7: All macro parameters after %[DocName] or %[AppName] are ignored.

At Feb. 14 2018 it was promised as "we will try to have that resolved as soon as possible!"
More than five months and four releases later, it is not that 'soon' anymore.
:-(

Best regards.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Fri Jul 27, 2018 8:53 pm
by TrackerSupp-Daniel
Hello Willy,
Yes, this ticket was created initially resolve an issue within the Editor, however our macros all use the same logic pool, thus resolving one will affect the others. The issue originally within ticket #3243 was said to be resolved in version 7's release, however this fix seems to have affected the "Save As" dialog, as the files names are being truncated during creation. I had revivied this ticket as we are currently speaking of the Date Macro not functioning as intended.

The other ticket you mentioned, #4046, while it is relative to the rest of this thread, is a separate issue. As nice as it would be to have a single ticket for all of these issues, breaking down each failing point helps us to organize time more effectively as well as allowing us to releases more frequent fixes for these cases.

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 6:07 pm
by Ovg
It seems with 327.0 working fine now! :D

http://rgho.st/6XYMt4tJt

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 6:10 pm
by TrackerSupp-Daniel
Glad to hear it!

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 8:03 pm
by Willy Van Nuffel
Our prayers have been heard. Thanks Tracker Software !

N.B.: Maybe somebody can help that man in the post here above please.
If he must continue like that forever ...

:-)

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 8:08 pm
by Ovg
:lol:

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 8:12 pm
by Willy Van Nuffel
Thanks for your intervention Ovg and for giving that man his rest again.

:-)

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Posted: Tue Oct 02, 2018 8:15 pm
by TrackerSupp-Daniel
:lol: Love it!