PDF-XChange - Tracker PDF Viewer - TIFF-XChange - Image-XChange - XMF-XChange - Raster-XChange - Support

Moderators: Tracker Support, TrackerSupp-Daniel, Chris - Tracker Supp, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Tracker Supp-Stefan

 
Willy Van Nuffel
User
Topic Author
Posts: 1167
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:10 pm

Macros to compose File name not working correctly anymore

Tue Feb 13, 2018 7:18 pm

Currently we created a duplicate of our "PDF-XChange Standard" printer with different settings.

Via "Printing Preferences" > Save,
- we unchecked "Show 'Save As' Dialog"
- we unchecked "Run Application After Printing"
- at File Name, we introduced "%[DocName]_%[Date]"
- at When File Exists, we selected "Merge with existing (Append to)"

Now, from within Word 2010, we print a document with the name "Test.docx" and it results in a pdf with the name "Microsoft Word - test.pdf"

Questions:
1) How to remove "Microsoft Word - " from the name ?
2) Why is the %[Date] not being add to the name ?

Can you please get this working correctly ?

Best regards and thanks for having a look at this.
 
User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 242
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Tue Feb 13, 2018 11:45 pm

Hello willy, are you running with the V7.0.324.2 update of the standard printer driver? in my tests here it seems to work fine.
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623
 
User avatar
Ovg
User
Posts: 87
Joined: Tue Sep 05, 2017 4:56 pm
Location: Moscow

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 4:51 am

Hello Daniel!
For me it doesn't work too. I'm surely with 324.2
It's impossible to lead us astray for we don't care even to choose the way.
PDF-XChange PRO, 7.0 (Build 324.2) / W7 x64 SP1
 
User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 12201
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 9:47 am

Hi all,

We are aware of this - and have a ticket in the internal system:
#4046: Standard 322.7: All macro parameters after %[DocName] or %[AppName] are ignored.
So we will try to have that resolved as soon as possible!

Regards,
Stefean
 
Willy Van Nuffel
User
Topic Author
Posts: 1167
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:10 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 6:16 pm

Thanks for the information.

Please also take note of the fact that for the %[Docname] we would like to ONLY have the Filename, excl. "Microsoft Word - ".

We have PDF-XChange Standard Version 7.0 - build 324.2 and also Version 6.0 - build 322.7

This version is no longer using the "titrules.js" (located in the printers' installation folder) ?
 
User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 242
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 6:30 pm

Hi again guys,

I'm still having trouble trying to reproduce this.
I see how it can appear that the date is ignored, but in my test the document comes out like so "guides.pdf2_14_2018.pdf"
It has the document name, and the date. Sure the document name should not contain.pdf midway through, this is being printed directly from a brand new document in MS word using the exact same settings as you've initially posted willy, with one exception, instead of using "%[DocName]_%[Date]" I am using "%[DocName]%[Date]"
Image


Edit: testing even with the Underscore, it still outputs correctly, please try using the attached settings and see if it works for you.
test printer.7z
(315 Bytes) Downloaded 3 times
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623
 
Willy Van Nuffel
User
Topic Author
Posts: 1167
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:10 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 7:06 pm

What am I supposed to do with the final content of your attached file ?

{"Name":"Default Settings(2)","Comment":"Default settings of the driver"}

Best regards.
 
User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 242
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 8:10 pm

open the printer settings, go into manage and click import, then select the file.
Image
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623
 
Willy Van Nuffel
User
Topic Author
Posts: 1167
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:10 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 9:19 pm

Sorry for your effort Daniel, but it does not change anything.

The document with the name "test.docx" printed from within "Word 2010" to PDF-XChange Standard printer (V7.0 - build 342.2) with the Filename set to "%[DocName]", still results in a PDF with the name "Microsoft Word - test.pdf".

Maybe this is typical for "Word 2010". Tomorrow I will have an other test - at Work - with "Word 2016".
 
User avatar
TrackerSupp-Daniel
Site Admin
Posts: 242
Joined: Wed Jan 03, 2018 6:52 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Wed Feb 14, 2018 10:26 pm

Alright, keep us posted!
Daniel McIntyre
Support Technician
Tracker Software Products (Canada) LTD

Sales: +1 (250) 324-1621
Fax: +1 (250) 324-1623
 
Willy Van Nuffel
User
Topic Author
Posts: 1167
Joined: Wed Jan 18, 2006 12:10 pm

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Thu Feb 15, 2018 11:27 am

Additional information:

A document with the name "test.docx" printed from within "Word 2016" to PDF-XChange Standard printer (V6.0 - build 322.7) with the Filename set to "%[DocName]_%[Date:dd-MM-yyy]", results in a PDF with the name "test.pdf".

So, here, the name is correct, but the date is (also) missing.
 
User avatar
Tracker Supp-Stefan
Site Admin
Posts: 12201
Joined: Mon Jan 12, 2009 8:07 am
Location: London
Contact:

Re: Macros to compose File name not working correctly anymore

Thu Feb 15, 2018 2:09 pm

Hi Willy,

Thanks for your test. Yes - everything after [DocName] seems to be ignored unfortunately.
We are working on the ticket to get it sorted asap!

Regards,
Stefan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests