Not creating tif image

Forum for end Users only - for Raster-XChange, convert any Windows document or image to a :
BMP,PNG, GIF, PBM, PGM, PPM, JBIG2, JPEG, JPEG2000, JNG, PCX, DCX, TGA, TIFF, WBMP.

Moderators: TrackerSupp-Daniel, Tracker Support, Vasyl-Tracker Dev Team, Sean - Tracker, Chris - Tracker Supp, Tracker Supp-Stefan, Ivan - Tracker Software

Post Reply
garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Not creating tif image

Post by garyh » Tue Feb 03, 2009 5:50 pm

Raster xchange not creating tif file.

When i print to raster xchnage it does create a file mhtml_{8AB92F37-E860-48E7-B433-AAA5FD3D3C45}mid___00000049_tif. The file does not have a tif extension, If i rename the file with a tif extension it still can not be read.

I am using the evaluation raster xchange. It is set to tif images & no compression. I have also tried ccit 4 compression same result. I ma saving the file to a folder importimage(it does get there)

I do have tiif xchange & it works fine. Except i needs this for a windows 64. Tiff xchange dosen't seem to work on this.

Thanks
Gary

using
1.07 Build 48

John - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 8202
Joined: Tue Jun 29, 2004 10:34 am
Location: Vancouver Island - Canada
Contact:

Re: Not creating tif image

Post by John - Tracker Supp » Tue Feb 03, 2009 11:35 pm

Can you please zip and upload a set of sample files, both source and output.

Also - please advise the OS and any other relevant info to allow us to reproduce,

Thanks
If posting files to this forum - you must archive the files to a ZIP, RAR or 7z file or they will not be uploaded - thank you.

Best regards
Tracker Support
http://www.tracker-software.com

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Wed Feb 18, 2009 7:38 pm

Okay; Sorry for the delay. I am sending 3 files. notepad.txt & notepad.tif. Thes were created by note pad & last tif is prn-inv.tif. This was created by printing from our program.

I am using windows vista home. I am checking this out for a new user we have which uses windows vista 64. We have the same problem on all machines.


raster x change
1.07 build 48

we currently use tiffxchange whigh works fine on vista 32 but not on vista 64.
Attachments
pr218.zip
(8.9 KiB) Downloaded 292 times

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Thu Feb 19, 2009 3:45 pm

Hi Gary,
What program do you use to open that TIFF file?
Did you try printing to another graphics format (e.g. PNG, JPEG)?
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Fri Feb 20, 2009 7:51 pm

I tried opening with photo gallery. I just tried printing to a jpeg, That worked fine.

I do have tiffxchange on my computer & that works fine, If it should make any difference. I need raster xchange for 64 bit machines.

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Mon Feb 23, 2009 5:16 pm

What is "photo gallery"? There are many programs with this name. Please give full exact name of the program you use.
The only problem I found here is that Adobe Photoshop CS3 warns about pixel aspect ratio. It also issues this warning on images created with TIFF-XChange.
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Mon Feb 23, 2009 6:32 pm

It is windows photo gallery. It seems to be the defaul viewer for winodws vista. I did try paint from microsoft & it could view it.

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Wed Feb 25, 2009 12:19 pm

Hi Gary,

Could you please try this Raster-XChange build (see the file attached)?
It is a beta but seems to be stable.
It uses the latest version of our graphics engine and should solve your problem.
Attachments
RXC_1.08.49.zip
Raster-XChange 1.08.49 (BETA)
(3.6 MiB) Downloaded 298 times
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Sun Mar 01, 2009 9:56 pm

This version does save the file & other programs can read it. However, i am printing documents. The image is wider & shorter than it should be. I did try changing the form size. It is set to mm. When i change it to inches, It does not keep the inches.

If i can get that i guess we are okay.

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Tue Mar 03, 2009 4:33 pm

Could you please provide a sample TIFF file along with the print settings used to print to it?
I could not reproduce the problem here. For example, printing a Letter-sized document at 200x200 dpi to CCITT4 1 bit TIFF gives an image file that is reported by Photo gallery to be of 1700x2200 pixels at 200x200 dpi - exactly as expected.
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Wed Mar 04, 2009 7:39 pm

Here is the file. You will notice your protection logo is streched vertically. So is the whole form.

Again there is a page setting on my version it is set to mm 210 width & 279.4 height. It will not hold the changes to inches or any other changes. I believe this could be the problem.
Attachments
pr34.zip
(73.28 KiB) Downloaded 283 times

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Wed Mar 04, 2009 8:13 pm

Your TIFF file has size of 5100x2200 pixels and resolution of 600x200 dpi. This gives 8.5x11 inches - Letter paper size.
Is such asymmetric resolution intended?
Also you should realize that many applications override printer default paper size (and sometimes also resolution) with the one from the document being printed.
Please check your document settings (paper size and resolution). Also verify that the printer default resolution is set appropriately.
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

garyh
User
Posts: 10
Joined: Wed Sep 13, 2006 9:45 pm

Re: Not creating tif image

Post by garyh » Thu Mar 05, 2009 4:47 am

Okay; put rasterxchange has a page size. It allows it to be changed to inches. It will not save those changes should it not save the changes to inches.

User avatar
Roman - Tracker Supp
Site Admin
Posts: 268
Joined: Sun Nov 21, 2004 3:19 pm

Re: Not creating tif image

Post by Roman - Tracker Supp » Thu Mar 05, 2009 9:26 am

Do you mean that Raster-XChange does not save custom unit for a paper size?
If so - it is by design.

Windows stores paper size as paper form ID for standard papers, and as width and height in mm (in 0.1 mm exactly) for custom papers. So if you set paper size, change unit, and reopen printer setings dialog you will see paper size in its native units (say, mm for A4, inches for Letter, and always mm for a custom size).
Tracker Software Products

Please ZIP any files uploaded to this forum or they will not be posted !
You may also use a RAR or 7Z archive format

Post Reply