Page 1 of 1

Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 3:53 pm
by FransOttenhof
Hi all,

I have a strange problem with PDF Tools and Clarion 9.1.
The compiled program loses focus at the embed point 'PDF Tools before generate'.
The program then shifts in the background and another running (windows-)program like Explorer is in front of the compiled Clarion program.
It can be shifted back through Alt-Tab, but this is unwanted behavior.
I've tested with message boxes at which point the program loses focus, and exactly after the embed point 'PDF Tools before generate' another program is placed in front of the Clarion program.

This behavior did not occur with Clarion 6.3.

What can I do to avoid this?

Best regards,
Frans

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 5:49 pm
by Tracker - Clarion Support
Hi Frans!

I haven't seen this one here, and no one else has reported it.

Would you please email a copy of the generated CLW file that is showing the problem to me, at the email address under the envelope icon to the right?

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 8:35 pm
by FransOttenhof
Hi Craig,

Thnx for the quick reply.
I'm sorry, feeling a bit stupid right now, but I don't see a link for your mail here...

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 9:01 pm
by Tracker - Clarion Support
To the right of my message, under where it says "Tracker - Clarion Support" in red, the icon that looks like an envelope. :arrow:

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 9:33 pm
by FransOttenhof
Help!
I don't see it...
See screenshot. :-)

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 10:19 pm
by Tracker - Clarion Support
See attached!

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 10:45 pm
by FransOttenhof
Hi Craig,

This is getting strange.
I'm getting to different versions of the site.
When I looked first, I got the view like in where!.zip.
But I was thrown out of the forum, I guess because I didn't do anything for too long.
When I re-entered the forum after logging in, I get the same view as in my previous screenshot.

But, in stead of reviewing the forum site :-), I have enclosed the clw file in an attachment.

I am very curious what you'll find...

Best regards,
Frans

Re: Clarion 9.1 problem

Posted: Mon Mar 23, 2015 11:05 pm
by Tracker - Clarion Support
Hi Frans!

I apologize! I didn't know you wouldn't be able to see my email icon.

I think I have spotted your problem. Please try this change:

In the Pdf-Tools 4.1 Extension Template, Previewer tab, please change Show Generate PDF Progress to Yes - Always and see if that cures your problem.